Rödlöksmarmelad

Publicerat:
2017-08-18Tillagningstid:
Så här enkelt gör du Surströmmingsakademiens Christina Möllers rödlöksmarmelad, ett smarrigt tillbehör till surströmmingsklämman.
Ingredienser
4portioner
- 2stora röda lökar
- 3mskrapsolja
- 1dlhonung
- 4msksocker
- 1 ½mskbalsamvinäger
- 2krmsalt
- 1krmvitpeppar
Så lagar du
1. Skala och hacka löken.
2. Fräs löken i rapsolja i en kastrull.
3. Tillsätt honung, socker, balsamvinäger samt salt och peppar.
4. Koka ihop lökmarmeladen på medelvärme i cirka 30 minuter. Rör om då och då. Koka gärna lökmarmeladen ännu längre tid – förslagsvis 1,5 timme på låg värme. Då blir den godare.
5. Smaka av marmeladen med salt och vitpeppar.
6. Häll över i glasburk och låt svalna. Håller sig i kylen flera veckor.