Rökt fläsksida med rödvin och körsbär

Publicerat:

Ingredienser

6portioner

  • 2 1/2dl
    rödvin
  • 2 1/2dl
    färska körsbär
  • 1 1/4dl
    torkade körsbär
  • 2msk
    råsocker
  • 1tsk
    salt
  • 2msk
    olivolja
  • 4st
    vitlöksklyftor
  • 1 1/4dl
    sherryvinäger
  • 2msk
    kvittenpasta
  • 6st
    lagerblad
  • 750g
    rökt hel fläsksida med svål

Så lagar du

Blanda allt utom fläsksidan i en stor skål eller plastpåse. Lägg i fläsksidan och marinera i kylen i 3-4 tim.

Värm ugnen till 200 grader. Lägg fläsket i en ugnspanna och häll över marinaden. Täck allt med folie och stek i 35 min. Ta av folien och stek i 20 min.

Skiva fläsket, lägg upp det på fat och ös över körsbären, lagerbladen och skyn.

Dela det här receptet med dina vänner!