Rökt fläsksida med rödvin och körsbär
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6portioner
- 2 1/2dlrödvin
- 2 1/2dlfärska körsbär
- 1 1/4dltorkade körsbär
- 2mskråsocker
- 1tsksalt
- 2mskolivolja
- 4stvitlöksklyftor
- 1 1/4dlsherryvinäger
- 2mskkvittenpasta
- 6stlagerblad
- 750grökt hel fläsksida med svål
Så lagar du
Blanda allt utom fläsksidan i en stor skål eller plastpåse. Lägg i fläsksidan och marinera i kylen i 3-4 tim.
Värm ugnen till 200 grader. Lägg fläsket i en ugnspanna och häll över marinaden. Täck allt med folie och stek i 35 min. Ta av folien och stek i 20 min.
Skiva fläsket, lägg upp det på fat och ös över körsbären, lagerbladen och skyn.