Ingredienser
4portioner
- 300gskivad kallrökt lax
- 2mskolivolja
- 1rödlök
- 1äpple
- 2mskkapris
- persilja
- 1mskrödvinsvinäger
Så lagar du
Värm fyra tallrikar i mikron och fördela sedan laxskivorna på tallrikarna. Värm oljan i en kastrull. Tärna äpplet, hacka persiljan och skiva löken tunt.
Dra av kastrullen från plattan och lägg i lök, äpple, kapris och persilja. Slå på vinäger och blanda omsorgsfullt.
Fördela blandningen över laxen och servera med lite machésallat överst. Avsluta med att dra ett varv med svartpepparkvarnen över.
<b>Tips!</b> Det är alltid trevligt att kunna servera mat på varma tallrikar. Då håller sig maten varm längre och smakar bättre. Det går jättebra att värma tallrikar i mikron så länge de är mikrovågssäkra. Många har också tallriksvärmning i diskmaskinen.
Pris 93,70 kr (2006)