Rökt lax med rödlök, kapris och äpple

Rökt lax med rödlök, kapris och äpple

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    skivad kallrökt lax
  • 2msk
    olivolja
  • 1
    rödlök
  • 1
    äpple
  • 2msk
    kapris
  • persilja
  • 1msk
    rödvinsvinäger

Så lagar du

Värm fyra tallrikar i mikron och fördela sedan laxskivorna på tallrikarna. Värm oljan i en kastrull. Tärna äpplet, hacka persiljan och skiva löken tunt.

Dra av kastrullen från plattan och lägg i lök, äpple, kapris och persilja. Slå på vinäger och blanda omsorgsfullt.

Fördela blandningen över laxen och servera med lite machésallat överst. Avsluta med att dra ett varv med svartpepparkvarnen över.

<b>Tips!</b> Det är alltid trevligt att kunna servera mat på varma tallrikar. Då håller sig maten varm längre och smakar bättre. Det går jättebra att värma tallrikar i mikron så länge de är mikrovågssäkra. Många har också tallriksvärmning i diskmaskinen.

Pris 93,70 kr (2006)

Dela det här receptet med dina vänner!