Rökt lax med wasabikräm på pepparkaka

Rökt lax med wasabikräm på pepparkaka

Publicerat:

Lite asiatisk hetta till glöggen är inte dumt. Har man tröttnat på pepparkakor, kan man använda chips istället!

Ingredienser

20portioner

  • 20
    pepparkakor, små
  • 5skiva(or)
    rökt lax
  • 5msk
    crème fraiche
  • 2tsk
    wasabipasta
  • salt, lite
  • gräslök

Så lagar du

1. Rör ihop crème fraichen med wasabin och salt och smaka av.

2. Lägg ut pepparkakorna på ett fat och fördela wasabikrämen på på pepparkakorna. Toppa med en liten laxskiva och garnera med hackad gräslök.

Glögg

Vinterglöd Vinglögg

Nr 96034, 69 kronor

 

Dufvenkrooks Original starkvinsglögg

Nr 96510,  72 kronor

 

Lucia Choklad

Nr 96463, 69 kronor (50 cl)

 

Grythyttans Skogsglögg

Nr 96460, 85 kronor

 

Blossa 12 Yuzu Ingefära

Nr 76300, 94 kronor

 

Alkoholfri:

Vinfabriken Äppelglögg

Nr 99543, 29 kronor

 

Blossa Alkoholfri Glögg

Nr 99521, 29 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!