Romfromage

Ingredienser
10portioner
- 8gelatinblad
- 3stägg
- 1¾dlströsocker
- 1dlvatten
- 5dlmellan- eller vispgrädde
- 1½dlvit rom
- salmbär, blåbär, hallon, björnbär eller hjortron
Så lagar du
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Koka upp 1 dl vatten. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i det heta vattnet. Rör tills gelatinet smält. Vispa ner det i äggsmeten.
4. Vispa grädden i en separat skål.
5. Häll ner rommen i ägg- och sockervispet. Rör till sist ner grädden och se till att allt blir blandat.
6. Häll upp i en 1 1/2 liters form gärna med löstagbar kant. Låt stelna i kylskåp 3- 4 timmar.
7. När den ska stjälpas upp kan man lossa lite med en kniv vid kanten, då brukar den lossna. Formen kan också snabbt doppas i varmt vatten.
8. Servera med bär.