Romfromage

Romfromage

Publicerat:

Tillagningstid:

Fromage med rom och goda bär.

Ingredienser

10portioner

  • 8
    gelatinblad
  • 3st
    ägg
  • dl
    strösocker
  • 1dl
    vatten
  • 5dl
    mellan- eller vispgrädde
  • dl
    vit rom
  • salmbär, blåbär, hallon, björnbär eller hjortron

Så lagar du

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2. Vispa ägg och socker poröst.

3. Koka upp 1 dl vatten. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i det heta vattnet. Rör tills gelatinet smält. Vispa ner det i äggsmeten.

4. Vispa grädden i en separat skål.

5. Häll ner rommen i ägg- och sockervispet. Rör till sist ner grädden och se till att allt blir blandat.

6. Häll upp i en 1 1/2 liters form gärna med löstagbar kant. Låt stelna i kylskåp 3- 4 timmar.

7. När den ska stjälpas upp kan man lossa lite med en kniv vid kanten, då brukar den lossna. Formen kan också snabbt doppas i varmt vatten.

8. Servera med bär.

Dela det här receptet med dina vänner!