Rönnbärsmarmelad

Rönnbärsmarmelad

Publicerat:

Tillagningstid:

Rönnbärsmarmelad är lika gott till köttbullar som till efterrätter. Frys in bären ett dygn eller så, när du plockat och rensat så blir smaken mer tilltalande. Sylten kan med fördel smaksättas med kanel, kryddnejlika, kardemumma, stjärnanis, enbär eller vanilj om så önskas.

Ingredienser

  • 1liter
    rensade, frysta rönnbär
  • ca 300g
    socker
  • ½dl
    vatten

Så lagar du

  1. Lägg bären i en kastrull, häll på vatten och socker.
  2. Låt koka i 10–15 minuter på medelvärme.
  3. Häll upp sylten i rena glasburkar (om sylten inte ska ätas direkt), förslut med lock.
  4. Förvara i kylskåp, där den håller i minst ett halvår.

Dela det här receptet med dina vänner!