Rönnsaft

Publicerat:
2016-09-21Tillagningstid:
Saften blir mycket god som måltidsdryck. Den blir söt, syrlig och lite besk och riktigt god att blanda med mineralvatten, säger Grietje van der Meulen som skapat receptet.
Ingredienser
- 1literrönnbär, 500 g
- 1literäpplen i bitar, 500 g
- 500gvatten
- 500gsocker per liter avrunnen saft
- citronsaft
Så lagar du
1. Lägg rönnbären i frysen över natten. Rensa och skölj bären och skär äpplen i bitar. Lägg alltsammans i en gryta och tillsätt vatten. Koka i cirka 15 minuter tills det känns mjukt.
2. Mosa bär och äpple. Låt sedan blandningen rinna av genom en silduk. Mät saften och tillsätt 500 g socker per liter avrunnen saft. Rör om och koka i fem minuter. Smaka, och tillsätt eventuellt lite citronsaft.
3. Häll upp i rena flaskor och förslut dem genast. Sedan är det bara att njuta!