Röra på aubergine, sesampasta, vitlök och citron

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    aubergine
  • 1/2tsk
    salt
  • 1-2msk
    citronsaft
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • 4msk
    tahini, sesampasta (finns i hälsokosten och i välsorterade mataffärer)
  • 3klyfta(or)
    vitlök

Garnering

  • Tomat, bladpersilja och olivolja

Så lagar du

1. Stick hål i skalet på auberginen med en gaffel. Grilla i 275 graders ugnsvärme tills skalet svartnar och spricker.

2. Dra sedan av skalet under rinnande kallt vatten.

3. Hacka auberginen grovt och blanda med övriga ingredienser. Kör i mixer eller matberedare i en halv minut.

4. Garnera med tomatklyftor, spiskummin och bladpersilja. Ringla över lite olivolja

Dela det här receptet med dina vänner!