Rosenbröd med leberkäse

Rosenbröd fyllda med leberkäse, picklad gurka och strimlad

Publicerat:

Tillagningstid:

Som hamburgare, men med en twist i form av den tyskinspirerade, varma köttpastejen leberkäse.

Ingredienser

10portioner

  • 2dl
    majonnäs
  • 1dl
    chilisås
  • 10
    rosenbröd
  • 10skiva(or)
    leberkäse
  • smör, till stekning
  • 10
    salladsblad

Picklad gurka

  • 1
    gurka
  • ½dl
    ättiksprit (12%)
  • 1dl
    strösocker
  • 1 ½ dl
    vatten
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

1. Hyvla gurkan med osthyvel eller mandolin. Blanda ättika, socker, vatten och salt och tillsatt gurkan, låt dra ca 15 min.

2. Blanda ihop majonnäs och chilisås till en dressing. Dela bröden och stek köttpastejen i smör på hög värme.

3. Fördela leberkäse, dressing, sallad och gurka på bröden till burgare.

Dela det här receptet med dina vänner!