Rosenscones och jordgubbsmarmelad med persika

Publicerat:
2017-01-26Scones med rosenblad bjuder upp till romantisk dans i munnen – jag lovar!
Ingredienser
6portioner
- 3dlfilmjölk
- 75gsmör
- 8dlvetemjöl
- 4tskbakpulver
- 1tsksalt
- 1tsksocker
- 2msktorkade rosenblad
Jordgubbs- och persikomarmelad
- 4persikor
- 0,5literjordgubbar
- 3dlsyltsocker
- 2tskpressad citron
- 1kanelstång
- 2mskvatten
Så lagar du
1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
2. Skär smöret i småbitar och blanda ner det också. Knåda runt lite lätt.
3. Ner med filmjölken, allt det andra och knåda lite till, men inte för mycket! Bara precis så det blir en deg.
4. Rulla små goda bullar och lägg på en smord form, och skjuts in i ugnen på 250 grader. Ut igen efter cirka 10 minuter.
5. Låt dem svalna en smula och ät sedan upp dem till sista smulan är borta.
Jordgubbs- och persikomarmelad
1. Skär jordgubbar och persikor i bitar. Koka upp tillsammans med allt det andra runt 20 minuter.
2. Smaka av och bättra på med det du saknar.
3. Häll upp i snygga små burkar, kyl och ät med scones.