Rosepeppar- och dragonsås

Publicerat:
2021-01-27Kryddig sås som fungerar mycket bra till t.ex. kyckling, oxe, fläskkött.
Ingredienser
- 3dlgrundsås, kyckling/oxe/kalvfond med grädde
- 1mskrosépeppar
- 1mskdragon
- 1msksenap
- 1tsktomatpuré
- salt, peppar och socker
Så lagar du
1. Koka upp grundsåsen
2. Mortla dragon och rosepeppar och addera till grundsåsen
3. Lägg till tomatpuré och senap
4. Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och socker
Redning
I såser brukar jag använda mig utav en så kallad toppredning. Den läggar du till i slutet av såstillverkningen. På så sätt kan du enklare kontrollera tjockleken och smaken. Kom i håg att alltid koka upp såsen för att den skall reda samt att du vill koka bort den mjöliga smaken. Länk till Toppredning med majsstärkelse
Använder du en Beurre manié som redning kommer du alltid att behöva smaka av såsen. Den redningen ger också en djupare och fylligare smak jämfört med en redning baserad på majsstärkelse och vatten.