Rosepeppar- och dragonsås

Rosépepparsås

    Publicerat:

    Kryddig sås som fungerar mycket bra till t.ex. kyckling, oxe, fläskkött.

    Ingredienser

    • 3dl
      grundsås, kyckling/oxe/kalvfond med grädde
    • 1msk
      rosépeppar
    • 1msk
      dragon
    • 1msk
      senap
    • 1tsk
      tomatpuré
    • salt, peppar och socker

    Så lagar du

    1. Koka upp grundsåsen
    2. Mortla dragon och rosepeppar och addera till grundsåsen
    3. Lägg till tomatpuré och senap
    4. Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och socker

    Redning

    I såser brukar jag använda mig utav en så kallad toppredning. Den läggar du till i slutet av såstillverkningen. På så sätt kan du enklare kontrollera tjockleken och smaken. Kom i håg att alltid koka upp såsen för att den skall reda samt att du vill koka bort den mjöliga smaken. Länk till Toppredning med majsstärkelse

    Använder du en Beurre manié som redning kommer du alltid att behöva smaka av såsen. Den redningen ger också en djupare och fylligare smak jämfört med en redning baserad på majsstärkelse och vatten.

    Dela det här receptet med dina vänner!