Rostad ananas med chili, rom och kokos

Publicerat:
2017-05-17Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 5portioner
- 100gråsocker eller muscovadosocker
- 1tskchiliflakes
- 1ananas
- 50gsmör i tärningar
- 1burk(ar)kokosmjölk, kylskåpskall
- 2-3mskrom (kan uteslutas)
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda socker och chiliflakes i en stor, bakpappersklädd ugnsfast form. Skala ananasen med vass kniv men lämna bladen kvar.
2. Vänd runt ananasen i sockerblandningen i formen. Fördela smöret över – det gör inget om de ramlar ner i sockret eftersom vi ska ösa och pensla under tillagningen.
3. Rosta ananasen i 30 min, ta ut, ös och pensla med såsen som bildas var tionde minut – ytan ska bli lite kladdig och gyllenbrun. Ta ut och låt svalna lite.
4. Öppna burken med kokosmjölk, häll av spadet från den fasta krämen, men spara det. Vispa den fasta krämen smidig, späd ev lite med kokosspadet. Smaksätt med rom.
5. Just före servering, pensla ananasen ännu en gång. Ställ den på bordet med sin form, skär i bitar eller skivor. Servera med romgrädde och lite extra sås ur formen.