Rostad blomkål med cheddarost

Publicerat:
2015-11-06Tillagningstid:
En lite mer rustik och modern variant av den amerikanska klassikern ”cauliflower cheese”.
Ingredienser
4portioner
Rostad blomkål
- 1stblomkålshuvud
- 2mskolivolja
- 1dlriven cheddarost
- 2-3stvårlökar
- salt och svartpeppar
Blomkålspuré
- lite av den rostade blomkålen
- några skedar creme fraiche
- salt och peppar
Så lagar du
Rostad blomkål
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär blomkålen i centimetertjocka skivor. Pensla med lite olivolja. Salta och peppra.
3. Lägg upp blomkålsskivorna på en plåt och rosta i ugnen i ungefär 25 minuter.
4. Riv över cheddar, och strö över finhackad vårlök. Rosta i ytterligare 3 - 5 minuter tills osten har smält. Servera meddetsamma
Blomkålspuré
1. Samla ihop den blomkål som efter rostningen inte håller ihop i snygga skivor.
2. Mixa med ett par skedar creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.