Rostad blomkål med harissa

Rostad blomkål med harissa

Ingredienser

4portioner

  • 1
    litet blomkålshuvud
  • 3 msk
    olivolja
  • 2msk
    harissa
  • 1tsk
    salt och nymald svartpeppar
  • ½dl
    skållade och hackade mandlar
  • zest och skal från 1 citron

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225° grader.

2. Bryt blomkål i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner olivolja, hälften av harissan, salt och peppar. Blanda om ordentligt så att blomkålen täcks med kryddblandning.

4. Sprid ut blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter eller tills den fått fin färg. Lägg in mandlar i ugnen de sista 5 minuterna

5. Lägg in mandlar i ugnen de sista 5 minuterna. Blanda den färdiga blomkålen med resten av harissan, citronzest och skal. Servera med couscous eller bulgur. 

Dela det här receptet med dina vänner!