Rostad blomkål med harissa

Publicerat:
2017-02-01Tillagningstid:
Het blomkålsrätt med både sötma och sting.
Ingredienser
4portioner
- 1litet blomkålshuvud
- 3 mskolivolja
- 2mskharissa
- 1tsksalt och nymald svartpeppar
- ½dlskållade och hackade mandlar
- zest och skal från 1 citron
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225° grader.
2. Bryt blomkål i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner olivolja, hälften av harissan, salt och peppar. Blanda om ordentligt så att blomkålen täcks med kryddblandning.
4. Sprid ut blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter eller tills den fått fin färg. Lägg in mandlar i ugnen de sista 5 minuterna
5. Lägg in mandlar i ugnen de sista 5 minuterna. Blanda den färdiga blomkålen med resten av harissan, citronzest och skal. Servera med couscous eller bulgur.