Rostad blomkålscarbonara

Publicerat:
2016-10-04Tillagningstid:
Carbonara, fast ändå inte. Med rostad blomkål som bas blir rätten vegetarisk, supernyttig och god. Jag brukar rosta dubbel mängd blomkål och använda andra hälften till soppa eller sallad de närmaste dagarna.
Ingredienser
4portioner
- 4portioner pasta, valfri sort
- 1stblomkålshuvud, ca 800 g
- 2dlhasselnötter, hackade
- 1-1,5dllagrad hårdost, riven
- 2stägg, lätt uppvispade
- 1dlcrème fraiche
- 3mskpersilja, hackad
- salt, svartpeppar, timjan, olivolja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skiva blomkål eller dela i buketter, lägg i ugnsform. Ringla över olja, blanda ner salt, peppar och timjan. Rosta gyllene ca 15 minuter, lägg i nötterna mot slutet.
3. Koka pastan al dente enligt instruktionerna på förpackningen (lite tuggmotstånd kvar). Häll av, men spara lite pastavatten.
4. Blanda ner samtliga ingredienser direkt i ugnsformen. Späd med pastavatten om du önskar en lösare konsistens på såsen. Smaka av med salt och peppar. Strö på persilja.