Rostad blomkålsdip

Publicerat:
2019-01-11Tillagningstid:
Rostningen tar fram nya smaker i blomkålen. Det här receptet blir riktigt krämigt och gott!
Ingredienser
6portioner
- 700gblomkål
- 1citron
- 80gfärsk spenat
- 2dlturkisk yoghurt
- olja
- salt och peppar
Till servering
- fröer till topping
- grönsaksstavar, chips, fröknäcke, kex etc
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader vanlig ugn eller 225 grader varmluft.
2. Skiva blomkål och citron, lägg på bakpappersklädd plåt, salta, peppra, ringla på olja.
3. Rosta gyllene, det tar 15-20 minuter. Låt svalna något. Mixa med resterande ingredienser, smaka av med salt, peppar och citron.
4. Toppa med något du gillar. Du kan också toppa dippen med de rostade citronskivorna.
Tips
Mixa ner en god ost eller krydda tex timjan. Använd gärna örtsalt istället för vanligt salt. Till topping kan du välja till exempel pumpa-, sesam- och solrosfrö och rostade nötter.