Rostad brysselkålsoppa med råmarinerad champinjon

Rostad brysselkålsoppa med råmarinerad champinjon

Publicerat:

Tillagningstid:

Champinjonerna är hela grejen med den här soppan. Släng i några extra i pannan för att få fram lite extra smak.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    delad brysselkål
  • 1st
    strimlad schalottenlök
  • 1st
    knivsudd bikarbonat
  • 1msk
    olivolja
  • 1liter
    grönsaksbuljong
  • 2dl
    mjölk
  • 2dl
    grädde
  • 1st
    citron
  • salt och peppar
  • 10st
    champinjoner
  • 1st
    tärnat äpple
  • ½st
    finhackad schalottenlök
  • ½st
    citron
  • 2msk
    olivolja
  • 2msk
    finhackad persilja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Rosta brysselkålen lite olivolja. Tillsätt lök, bikarbonat och grönsaksbuljong.

2. Sjud kålen tills mjuk och mixa slät i matberedare med mjölk och grädde.

3. Smaka av med salt, svartpeppar och citron.

 

Svampen

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!