Rostad brysselkålsoppa med råmarinerad champinjon

Publicerat:
2015-11-18Tillagningstid:
Champinjonerna är hela grejen med den här soppan. Släng i några extra i pannan för att få fram lite extra smak.
Ingredienser
4portioner
- 500gdelad brysselkål
- 1ststrimlad schalottenlök
- 1stknivsudd bikarbonat
- 1mskolivolja
- 1litergrönsaksbuljong
- 2dlmjölk
- 2dlgrädde
- 1stcitron
- salt och peppar
- 10stchampinjoner
- 1sttärnat äpple
- ½stfinhackad schalottenlök
- ½stcitron
- 2mskolivolja
- 2mskfinhackad persilja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Rosta brysselkålen lite olivolja. Tillsätt lök, bikarbonat och grönsaksbuljong.
2. Sjud kålen tills mjuk och mixa slät i matberedare med mjölk och grädde.
3. Smaka av med salt, svartpeppar och citron.
Svampen
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.