Rostad chili- och pumpahummus

Publicerat:
2015-09-30Tillagningstid:
En riktigt god och annorlunda variant på klassisk hummus. Rostad chili och pumpa ger en aromatisk, härlig smakbrytning av sött, hett & rostat.
Ingredienser
8portioner
- 1stliten pumpa eller vintersquash, tex Hokkaido, skalad och skuren i bitar
- 1ströd spansk peppar, urkärnad, i bitar
- 1burk(ar)kikärtor, färdigkokta och sköljda
- 1stvitlöksklyfta
- ½dltahini (sesampasta)
- ½dlpressad citron
- 1dlvatten
- 2tsksalt
- olivolja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg pumpa och spansk peppar i en ugnsfast form. Ringla på olja och rosta gyllene, det tar ca 10 minuter.
2. Mixa samtliga ingredienser utom pumpa och olja 5 minuter matberedare. Tillsätt pumpa. Mixa slätt. Ställ i kyl.
3. Vid servering: gör en grop i röran med baksidan av en sked och ringla olja över.