Rostad mandelkubb med hjortron och citronsorbet

Publicerat:
2021-03-03Tillagningstid:
Vi tar en av de mest klassiska svenska kakorna och bygger om den till en enkel dessert med massa smak och härlig textur.
Ingredienser
4portioner
- 1paketmandelkubb
- 1dlvispgrädde
- 1äggula
- 100gbrynt smör
- 1mskmandellikör
Till servering
- 1paketcitronsorbet
- 2dllättvispad grädde
- 1dlhjortronmylta (eller annan hemkokt sylt)
Så lagar du
- Bryt ner hälften av mandelkubben i grova bitar och rosta i ugnen med smör på 200 grader.
- Kör resterande mandelkubbar i matberedare tills det har blivit ett fint pulver.
- Mixa i äggulan och brynt smör, varm grädde och amaretto. Om det blir för tjockt droppa i lite varmt vatten tills det emulgerar och blir tjockt krämigt.
Vid servering
- Sätt ihop desserten genom att lägga mandelkräm i botten av ett glas. Fortsätt med en kula sorbet, hjortronen och den rostade mandelkubben.
- Avsluta med lättvispad grädde.