Rostad paprika med bulgur och citronskal

Publicerat:
2016-11-15Tillagningstid:
Maximillian Lundin dukar upp för vegansk tapas.
Ingredienser
4portioner
- 2ströda paprikor
- 1dlfullkornsbulgur
- 1stcitron
- 4msksolrosfrön
- 4mskkapris
- 1stblad grönkål
- flingsalt och olivolja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 220 grader. Dela paprikor på längden och ta bort kärnorna. Gnid in med olja. Rosta i 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
2. Koka bulgur enligt förpackningen. Stek solrosfrön och kapris mörkbruna i en panna. Lägg på en skärbräda och hacka grovt med en kniv. Riv skalet på en citron och blanda med bulgur. Riv grönkålen från stocken och hacka grovt. Vänd ner i bulguren. Smaksätt med nästan all rostad solrosfrö och kapris.
3. Skär paprikorna i mindre bitar. Lägg paprikorna i botten på ett fat, lägg bulgur i mitten och toppa med det sista frö- och kaprissmulet.