Rostad paprikasallad

    Publicerat:

    Ingredienser

    4portioner

    • 3st
      paprikor (olika färger)
    • 1st
      röd chilifrukt
    • 1-2st
      klyftor vitlök, skivade
    • ½kruk(or)
      färsk basilika, grovt riven
    • 1dl
      kalamataoliver, halverade
    • 1tsk
      gult senapsfrö, lätt mortlat
    • 2msk
      olivolja
    • 2msk
      balsam- eller sherryvinäger
    • salt, svartpeppar

    Så lagar du

    Sätt ugnen på grill, 250 grader. Halvera och kärna ur paprika och chili, dela paprikorna en gång till på längden. Lägg på galler med skinnsidan uppåt, grädda högt upp i ugnen tills skalen får svarta blåsor, det tar ca 5-7 minuter. Lägg i en skål och täck med värmetålig plastfilm eller folie, låt vila 10 minuter. Dra av skalet med en liten kniv, strimla och blanda med resterande ingredienser.

    Tips: Variera salladen genom att tillsätta rostad mandel, grillad aubergin, rucola eller smulad fetaost. För en matigare variant tillsätt kokta bönor, linser, potatis eller bulgur.

    Dela det här receptet med dina vänner!