Ingredienser
4portioner
- 3stpaprikor (olika färger)
- 1ströd chilifrukt
- 1-2stklyftor vitlök, skivade
- ½kruk(or)färsk basilika, grovt riven
- 1dlkalamataoliver, halverade
- 1tskgult senapsfrö, lätt mortlat
- 2mskolivolja
- 2mskbalsam- eller sherryvinäger
- salt, svartpeppar
Så lagar du
Sätt ugnen på grill, 250 grader. Halvera och kärna ur paprika och chili, dela paprikorna en gång till på längden. Lägg på galler med skinnsidan uppåt, grädda högt upp i ugnen tills skalen får svarta blåsor, det tar ca 5-7 minuter. Lägg i en skål och täck med värmetålig plastfilm eller folie, låt vila 10 minuter. Dra av skalet med en liten kniv, strimla och blanda med resterande ingredienser.
Tips: Variera salladen genom att tillsätta rostad mandel, grillad aubergin, rucola eller smulad fetaost. För en matigare variant tillsätt kokta bönor, linser, potatis eller bulgur.