Rostad paprikasoppa med lätt chilisting

Publicerat:
2016-01-08Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2ststora röda paprikor
- 1stgul lök
- 2stvitlöksklyftor
- 1msksmör
- 1burk(ar)krossade tomater
- 2msktomatpuré
- 4dlgrönsaksbuljong
- 400gcannellinibönor
- salt, peppar, chiliflakes
Till servering
- 75gfetaost
- 1skiva(or)surdegsbröd
- olivolja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225°. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalen uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn i ca 20 minuter eller tills skalen fått ordentlig färg och blivit lite bubbliga. Tag ut, låt paprikan svalna lite och dra av skalet.
2. Fräs hackad lök och vitlök i smör i en kastrull. Häll i de krossade tomaterna, tomatpuré, paprikorna i bitar och låt puttra ca 10 minuter. Häll på grönsaksbuljong och de sköljda bönorna och låt puttra cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
3. Skär bort kanterna på brödet och smula det i små bitar. Rosta brödbitarna i het stekpanna i lite olivolja tills de blir krispiga och får lite färg.
4. Strö över smulad fetaost och brödkrutonger vid serveringen.