Rostad pumpadip med bacon

Publicerat:
2019-01-11Tillagningstid:
Krämig och vackert orange dip med smak av rostad citron, toppad med knaprigt bacon eller något annat du gillar. Det här blir en succé på fredagsmyset. Eller vilket mys som helst.
Ingredienser
4portioner
- 1butternut squash, liten
- 4klyfta(or)vitlök
- 1citron, halverad
- 200gfärskost, naturell
- olja
- salt och peppar
Till servering
- nötter, bacon eller annan topping
- grönsaksstavar, fröknäcke etc att dippa
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader vanlig ugn eller 225 grader varmluft.
2. Kärna ur, skala och skär butternut squash i bitar. Lägg på bakpappersklädd plåt med vitlök och citron, salta, peppra, ringla på olja.
3. Rosta gyllene, det tar cirka 15-20 minuter. Låt svalna något.
4. Mixa med resterande ingredienser, smaka av med salt, peppar och citron.
5. Toppa med något du gillar. Till exempel rostade nötter, knaprigt bacon, strimlad salladslök, strimlade soltorkade tomater eller oliver.
6. Servera med dipgrejor som krispiga grönsaksstavar, fröknäcke eller rostade rotfrukter.
Tips
Mixa ner någon fler god ost eller krydda tex dill och gräslök.