Rostad pumpagnocchi med smör och salvia

Publicerat:
2017-03-29Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 500gpumpa: hokkaido eller butternut, skalad och urkärnad (väg efter du har skalat den)
- 1tsksalt
- 2äggulor
- 1dlparmesanost, riven
- 6-8dlvetemjöl + extra mjöl till utbakningen
- flingsalt och nymald svartpeppar
- 50gsmör + 2 msk
- 1knippa salvia, gärna en lite stadigare sort
- 1dlparmesanost, riven
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Dela och kärna ur pumpan. Skär bort skalet och dela köttet i bitar. Lägg pumpan i en smord form och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen 35–40 minuter, eller tills pumpan är mosig och mjuk. Låt pumpan svalna.
3. Lägg pumpan i en bunke och mosa pumpaköttet med en gaffel. Rör ner äggulor, mjöl och parmesan och blanda med lätt hand ihop det till en deg. Degen ska gå att knåda lite, inte vara för lös, men inte heller lika fast som en bröddeg. Tippa upp degen på ett mjölat bakbord.
4. Dela degen i mindre delar och rulla till cirka 2 centimeter tjocka korvar. Skär i bitar som är ungefär lika stora som en stor vindruva. Rulla bitarna och lägg på en mjölad bricka. Låt torka i ungefär en halvtimme.
5. Koka upp mycket vatten i en stor kastrull (cirka 4 liter). Salta med 2 matskedar salt, och koka sedan några stycken gnocchi i taget tills de flyter upp till ytan. Använd en hålslev och lägg upp de färdiga gnocchin i en stor skål.
6. Hetta upp 2 matskedar smör i en stor stekpanna och stek gnocchin tills den får lite färg. Lägg åt sidan.
7. Bryn 50 gram smör i stekpannan och tillsätt salvia mot slutet. Stek den tills den blir lite knaprig. Vänd ner gnocchin och servera meddetsamma med riven parmesan.