Rostad rotfruktssallad med ädelostdressing

Rostad rotfruktssallad med ädelostdressing

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    blandade rotfrukter och potatis, i bitar
  • 1st
    röd chili, urkärnad och grovt hackad
  • 3st
    hela vitlöksklyftor
  • 100 g
    hel sötmandel
  • 1påse(ar)
    babyspenat
  • 1ask(ar)
    cocktailtomater, halverade

salt, svartpeppar, svarta vallmofrön

    olivolja

      Ädelostdressing:

      • 100 g
        ädelost, mosad
      • 3dl
        gräddfil

      Så lagar du

      Lägg rotfrukter, chili och vitlök i en ugnsfast form. Salta, peppra och ringla över olja. Rosta i ugn, 15-20 min. Tillsätt mandel efter halva tiden. Dressing: Blanda ihop ost och gräddfil, smaka av med salt och peppar, ställ i kyl. Rör ner spenat och tomater i rotfrukterna, toppa med dressing och vallmofrö (valfritt).

      Dela det här receptet med dina vänner!