Rostad rotfruktssoppa

Rostad rotfruktssoppa

Ingredienser

4portioner

  • 600 g
    blandade rotfrukter i bitar, t ex morot, palsternacka, butternut, squash
  • 10cm
    purjolök, grovt hackad
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • ½st
    spansk peppar, urkärnad
  • 2st
    färska timjanskvistar
  • 3-4cm
    färsk ingefära, riven
  • 1st
    höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 1liter
    vatten (koka upp i vattenkokaren)
  • 1dl
    crème fraiche
  • citron, rapsolja, salt, vitpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Lägg rotfrukter, lök, vitlök och peppar i en ugnsform med timjan, ringla olja över. Rosta i mitten av ugnen till de är mjuka och har fått gyllene färg, ca 20 minuter.

3. Häll över allt i en kastrull, tillsätt ingefära, buljong och kokande vatten, låt sjuda 10 minuter.

4. Tillsätt crème fraiche, mixa till en skummig soppa med stavmixer, späd med mer vatten om konsistensen blir för tjock.

5. Smaka av med citron, salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!