Rostad sockerkaka med mascarpone och rårörda björnbär

Publicerat:
2020-04-29Tillagningstid:
Superenkel efterrätt som inte kräver någon ansträngning alls, under förutsättningen att du har sockerkaka hemma – och den behöver varken vara nybakt eller hembakat. Jag bakade själv en klassisk sockerkaka som jag kryddade med mycket kardemumma, men man gör lite som man själv vill.
Ingredienser
2portioner
- 2skiva(or)sockerkaka
- 1dlmascarpone
- 1-2mskflorsocker
- ½citron, finrivet skal
- 1dlfrysta björnbär, tinade
- 2msksocker
- någrakvist(ar)mynta, färsk
Så lagar du
1. Blanda mascarpone med florsocker och finrivet citronskal.
2. Rör björnbären med socker och eventuellt en skvätt rom eller starkvin.
3. Rosta sockerkakan i cirka 30 sekunder på varje sida i en torr stekpanna.
4. Servera sockerkaka med mascarpone, bär och en kvist mynta.
Tips
Här hittar du ett grundrecept på sockerkaka.