Rostad strömming med äppelsmör och friterad kapris

Publicerat:
2019-12-11Tillagningstid:
Ett perfekt sätt att tillaga strömming! Snabbt, lätt och så överraskande gott! Servera som en liten förrätt och ät den meddetsamma när den kommit ur ugnen, då är den allra, allra godast!
Ingredienser
4 - 6portioner
- 400gfina, små strömmingar
- 1mskrapsolja
- salt och svartpeppar
Äppelsmör
- 100gsmör
- 1schalottenlök
- 1äpple
- 1fänkål
- salt och svartpeppar
Friterad kapris
- 1-2dlolivolja
- ½dlkapris
Till servering
- 1dlsmetana
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skala och hacka löken. Hacka äpple och fänkål i små, fina tärningar. Spara fänkålsdillen.
3. Smält smöret och låt löken sjuda i smöret tills den blir mjuk. Ställ åt sidan och lägg i finhackat äpple och fänkål. Salta och peppra.
4. Fritera kaprisen genom att torka den väl och sedan steka den i het olivolja tills den blir krispig. Lägg på hushållspapper så den får rinna av.
5. Skölj filéerna och klipp bort ryggfenan.
6. Pensla en plåt med rapsolja och lägg filéerna på plåten med skinnsidan upp. Salta och peppra.
7. Rosta strömmingen i ugnen i 4–5 minuter.
8. Lägg upp på fat och ös med äpple smöret. Garnera med friterad kapris, fänkålsdill och klicka på smetana.