Ingredienser
4portioner
- 500gfärska tomater
- 2stvitlöksklyftor med skal
- 4kvist(ar)timjan
- 1tsksalt
- 1tskströsocker
- svartpeppar
- 0,5dlolivolja
- 1stscharlottenlök, hackad
Så lagar du
Sätt ugnen på 200 grader. Halvera tomaterna, lägg i ugnsfast form tillsammans med vitlök. Strö på kryddor och ringla olja över. Rosta 20 minuter eller tills de fått färg, låt svalna. Fräs lök i resterande olja, tillsätt tomater och låt koka ihop 5-10 minuter. Rör om och mosa tomaterna med tex en träslev. Smaka av med den rostade vitlöken, salt och peppar.
Mixa och sila om du önskar en slät sås, var noga med att pressa ut allt utom de största bitarna.
Serveringsförslag: Blanda med nykokt pasta, toppa med pinjenötter, oliver och riven mozarella.