Rostad tomatsoppa med tillbehör

Publicerat:
2014-03-19Tillagningstid:
Lättlagad vardagsmat med god smak av ugnsrostade tomater, röd paprika och rotselleri.
Ingredienser
4portioner
- 1kgblandade tomater
- 2ströda paprikor
- ¼strotselleri
- 2stgula lökar
- 4stvitlöksklyftor
- några kvistar timjan
- 2-3 mskolivolja
- 1litervatten
- salt och peppar
- creme fraiche
- krutonger
- basilika
- parmesan
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Dela tomater, paprika, rotselleri och lökarna i bitar och lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftor och timjan. Ringla över olivolja och sätt in i ugnen i cirka 1 timme.
3. Ta bort timjankvistarna och lägg över grönsakerna i en gryta. Mixa med stavmixer, häll på vatten och låt koka upp.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med en klick créme fraiche, krutonger, örter och riven parmesan.