Rostad vitlöksröra med rosa bubbel

Publicerat:
2016-12-13Tillagningstid:
En grundregel då det gäller att kombinera mat med dryck är att kombinera syra med syra och sött med sött. Här kombineras rosa bubbel med en rostad vitlöksröra och ett lämpligt tillbehör.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 2hela vitlökar
- 1ask(ar)färskost
- 1dlcrème fraîche
- 1burk(ar)soltorkade tomater i olja
- 1burk(ar)kärnfria svarta oliver i olja
- örtsalt
- svartpeppar
- chiliflingor
- rotfrukttschips eller annat småsalt
Så lagar du
1. Separera vitlöksklyftorna och lägg dem på en ugnsplåt med olivolja och flingsalt. Rosta dem ca 30 min i 200 grader tills de blivit mjuka inuti. Tryck ut det mjuka innehållet.
2. Blanda ost, crème fraiche, hackade tomater, hackade oliver och rostad vitlök i en bunke och rör om. Salta och peppra. Lägg i skålar/burkar och toppa med lite chiliflakes.
3. Serveras till exempel med salta rotsakschips eller något annat knaprigt. Passar också som tillbehör till kött och skinka.
Dryckestips
Ett mousserande rosévin