Rostad vitlökssås

Rostad vitlökssås

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 2-4klyfta(or)
    vitlök
  • 5st
    soltorkade tomater i olja
  • 1st
    schalottenlök, hackad
  • 1msk
    tomatpuré
  • 2dl
    hönsbuljong
  • 1dl
    vitt vin
  • ½tsk
    socker
  • 2dl
    vispgrädde
  • ½dl
    urkärnade oliver, skivade
  • olivolja, salt och vitpeppar

Så lagar du

Lägg i vitlök i en oljad ugnsform, rosta gyllene i ugn, 225º ca 5 minuter. Låt svalna och hacka grovt. Fräs tomater, vitlök, lök och tomatpuré i olja. Tillsätt buljong och vin, reducera (låt koka) 10 minuter. Tillsätt socker och grädde, avsluta med stekskyn från köttet, oliver, salt och peppar. Red ev av med maizena redning eller maizena utrört i lite vatten.

Dela det här receptet med dina vänner!