Ingredienser
4portioner
- 4hela färska vitlökar
- 1spetskål, litet huvud ca300g
- 4stpotatisar, amandine
- 1kvist(ar)timjan
- 1dlgrädde
- 2msksmör
- 1literkycklingbuljong
Tomatbruschetta
- 1gott surdegsbröd, ånga skivor
- olivolja
- 12små tomater av blandade sorter
- bladpersilja
- salt
Så lagar du
1. Skala vitlöken och fräs den i 2 matskedar smör på mycket låg värme tills den är gyllene i färgen och helt mjuk. Detta tar tid –mins 10 minuter.
2. Skala och skär ner potatisen i mindre bitar och tillsätt den samt den nedskurna spetskålen. Fräs runt i ett par minuter och tillsätt sedan grädde och kycklingbuljong.
3. Lägg i timjankvisten och låt koka tills samtliga ingredienser är helt mjuka. Ta upp timjankvisten och mixa sedan soppan helt slät i en mixer. Servera med tomatbruschetta.
Tomatbruschetta
1. Stek brödskivorna i olivolja tills de är gyllenbruna och knapriga. Dela tomaterna och lägg på brödskivorna tillsammans med bladpersilja. Salta och häll på lite god olivolja. Servera till soppan.