Rostad vitlökssoppa med tomatbruschetta

Rostad vitlökssoppa med tomatbruschetta.

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4
    hela färska vitlökar
  • 1
    spetskål, litet huvud ca300g
  • 4st
    potatisar, amandine
  • 1kvist(ar)
    timjan
  • 1dl
    grädde
  • 2msk
    smör
  • 1liter
    kycklingbuljong

Tomatbruschetta

  • 1
    gott surdegsbröd, ånga skivor
  • olivolja
  • 12
    små tomater av blandade sorter
  • bladpersilja
  • salt

Så lagar du

1. Skala vitlöken och fräs den i 2 matskedar smör på mycket låg värme tills den är gyllene i färgen och helt mjuk. Detta tar tid –mins 10 minuter.

2. Skala och skär ner potatisen i mindre bitar och tillsätt den samt den nedskurna spetskålen. Fräs runt i ett par minuter och tillsätt sedan grädde och kycklingbuljong.

3. Lägg i timjankvisten och låt koka tills samtliga ingredienser är helt mjuka. Ta upp timjankvisten och mixa sedan soppan helt slät i en mixer. Servera med tomatbruschetta.

Tomatbruschetta

1. Stek brödskivorna i olivolja tills de är gyllenbruna och knapriga. Dela tomaterna och lägg på brödskivorna tillsammans med bladpersilja. Salta och häll på lite god olivolja. Servera till soppan.

Dela det här receptet med dina vänner!