Rostade körsbär med ricotta

Publicerat:
2018-08-29Tillagningstid:
Ricotta serveras ofta som dessert eller frukost i södra Italien. Helst dagsfärsk och gärna bara med lite honung ringlad över. Det här är en somrig och enkel dessert som överraskar med sina distinkta smaker.
Ingredienser
4portioner
- 300gkörsbär
- några kvistar färsk timjan
- ½mskolivolja
- 1nypa(or)flingsalt
- 150gricotta
- 50 gmascarpone
- 1mskflorsocker
- 1citron, skalet
- 3–4mskflytande honung
- 1dlpistagenötter, rostade och hackade
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela och kärna ur körsbären och lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja, strö över lite salt och timjan. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
3. Vispa ricotta med mascarponeost och florsocker. Vänd ner skalet från 1 citron.
4. Lägg upp den vispade ricottan på portionstallrikar. Strö över de rostade körsbären. Ringla över flytande honung och garnera med pistagenötter och en kvist färsk timjan.