Rostade morötter med dill och fetaost

Rostade morötter med dill och fetaost

Publicerat:

Tillagningstid:

De rostade morötterna får en läcker sötma, som förstärks med lite honung. Vill man ha lite extra sting, kan man strö över lite chiliflakes vid serveringen.

Ingredienser

4portioner

  • 1knippa(or)
    morötter
  • 2msk
    olivolja
  • 1msk
    honung
  • citronsaft från en halv citron
  • 1dl
    finhackad dill
  • salt och peppar
  • ev chiliflakes
  • 100g
    fetaost

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225°C. Ansa morötterna och halvera dem.

2. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja, citronsaft och honung. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Vänd runt en gång när halva tiden gått.

3. Ta ut och blanda med dillen. Krydda ev med chiliflakes och strö över smulad fetaost.

Dryckestips

Landsort Lager, Sverige
Nr 1466, 29:40 (50 cl)

Domaine Lalande Sauvignon Blanc 2015, Frankrike
Nr 75181, 69 kronor

Leitz Eins Zwei Dry Riesling 2015, Tyskland
Nr 5822, 99 kronor

Alkoholfritt
Backyard Brew High-Wheeler, Sverige
Nr 1981, 12:40 (33 cl)

Jacob's Creek UnVined Riesling, Australien
Nr 1935, 59 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!