Rostade morötter med dill och fetaost

Publicerat:
2016-08-04Tillagningstid:
De rostade morötterna får en läcker sötma, som förstärks med lite honung. Vill man ha lite extra sting, kan man strö över lite chiliflakes vid serveringen.
Ingredienser
4portioner
- 1knippa(or)morötter
- 2mskolivolja
- 1mskhonung
- citronsaft från en halv citron
- 1dlfinhackad dill
- salt och peppar
- ev chiliflakes
- 100gfetaost
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225°C. Ansa morötterna och halvera dem.
2. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja, citronsaft och honung. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Vänd runt en gång när halva tiden gått.
3. Ta ut och blanda med dillen. Krydda ev med chiliflakes och strö över smulad fetaost.
Dryckestips
Landsort Lager, Sverige
Nr 1466, 29:40 (50 cl)
Domaine Lalande Sauvignon Blanc 2015, Frankrike
Nr 75181, 69 kronor
Leitz Eins Zwei Dry Riesling 2015, Tyskland
Nr 5822, 99 kronor
Alkoholfritt
Backyard Brew High-Wheeler, Sverige
Nr 1981, 12:40 (33 cl)
Jacob's Creek UnVined Riesling, Australien
Nr 1935, 59 kronor