Rostade morötter med pepparrotsgrädde och krondill

Publicerat:
2020-05-19Tillagningstid:
Den här rotfruktssalladen från Tareq Taylor fungerar perfekt till buffén eller till grillat i sommar.
Ingredienser
4 - 6portioner
- ca 500gmorot i olika färger
- 1tskolivolja
- salt
- 1stkrondill eller 1 tsk dillfrö
- 2mskvitvinsvinäger
- 2msksocker
- 1krmsalt
- 1dlvispgrädde
- 2tskvitvinsvinäger
- 10cmpepparrot
Så lagar du
1. Tvätta morötterna men skala dem inte. Ta 1-2 st morötter till sidan. Gnid in resterande morötter i olja och salt och rosta dem i varm ugn 250 C i ca 15 minuter eller tills de har fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
2. Skiva den råa moroten som du har lag till sidan tunt på en mandolin och blanda samman med vinäger, socker, salt och krondill i en skål. Låt stå minst 15 minuter.
3. Använd en råsaftcentrifug och josa pepparroten. Blanda pepparrotsjosen med vispgrädden och smaksätt med vinäger.
4. Skiva den rostade moroten grovt, toppa med pepparrotsgrädde och avsluta med den picklade moroten. Garnera gärna med krondillen.