Ingredienser
5 - 6portioner
- 4-5 stpalsternackor
- 2 mskolivolja
- 1tskflingsalt
skalet från 1 citron
ett litet knippe bladpersilja
- 1stvitlöksklyfta
lite extra olivolja
Fetaostkräm:
- 100 gfetaost
- 1dlcrème fraiche eller tjock rysk yoghurt
- ½mskolivolja
några basilikablad
Så lagar du
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär palsternackorna i stavar. Lägg dom i en ugnsfast form och sätt in dom i ugnen i 20 minuter. Ta ut och blanda om någon gång under rostningen.
Häll på olivolja och salt och sätt in palsternackorna i ytterligare 3- 5 minuter.
Blanda citronskal med fint hackad bladpersilja och finhackad vitlök samt lite olivolja. Vänd palsternackorna i blandningen och servera med fetaostkrämen.
Fetaostkräm:
Bryt fetaosten i mindre bitar och lägg den i en skål. Mosa den med en gaffel. Lägg i crème fraiche och olivolja och blanda alltihop till en jämn röra.