Rostade palsternackor med gremolata och fetaostdipp

Rostade palsternackor med gremolata och fetaostdipp

Ingredienser

5 - 6portioner

  • 4-5 st
    palsternackor
  • 2 msk
    olivolja
  • 1tsk
    flingsalt

skalet från 1 citron

    ett litet knippe bladpersilja

    • 1st
      vitlöksklyfta

    lite extra olivolja

      Fetaostkräm:

      • 100 g
        fetaost
      • 1dl
        crème fraiche eller tjock rysk yoghurt
      • ½msk
        olivolja

      några basilikablad

        Så lagar du

        Sätt ugnen på 225 grader.

        Skala och skär palsternackorna i stavar. Lägg dom i en ugnsfast form och sätt in dom i ugnen i 20 minuter. Ta ut och blanda om någon gång under rostningen.

        Häll på olivolja och salt och sätt in palsternackorna i ytterligare 3- 5 minuter.

        Blanda citronskal med fint hackad bladpersilja och finhackad vitlök samt lite olivolja. Vänd palsternackorna i blandningen och servera med fetaostkrämen.

        Fetaostkräm:

        Bryt fetaosten i mindre bitar och lägg den i en skål. Mosa den med en gaffel. Lägg i crème fraiche och olivolja och blanda alltihop till en jämn röra.

        Dela det här receptet med dina vänner!