Rostade rotsaker med indiska kryddor

Rostade rotsaker med indiska kryddor

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4-5
    morötter, ca 500 g
  • 1bit(ar)
    kålrot, ca 350 g
  • 1
    palsternacka, ca 250 g
  • 2-3msk
    olja
  • 1
    höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 1tsk
    gurkmeja
  • 1tsk
    koriander
  • 1tsk
    paprika
  • 1tsk
    curry
  • 0,5tsk
    garam masala

Till servering:

  • yoghurt

Så lagar du

1. Skala rotsakerna och skär dem i bitar. Blanda oljan med smulad buljongtärning och kryddor i en bunke. Vänd ner rotsakerna och låt marinera ca 10 minuter. (Hit kan rotsakerna förberedas redan dagen innan. Täck med plastfolie och ställ i kylskåp.)

2. Bred ut rotsakerna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Rosta i mitten av

ugnen ca 20 minuter. Rör om 1-2 gånger under tiden. Servera med yoghurt.

(Med inspiration från "baji", indisk rotsaksgryta)

Det går snabbt och lätt att rosta rotsakerna i ugn.

Dela det här receptet med dina vänner!