Rostade rotsaker med indiska kryddor

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4-5morötter, ca 500 g
- 1bit(ar)kålrot, ca 350 g
- 1palsternacka, ca 250 g
- 2-3mskolja
- 1höns- eller grönsaksbuljongtärning
- 1tskgurkmeja
- 1tskkoriander
- 1tskpaprika
- 1tskcurry
- 0,5tskgaram masala
Till servering:
- yoghurt
Så lagar du
1. Skala rotsakerna och skär dem i bitar. Blanda oljan med smulad buljongtärning och kryddor i en bunke. Vänd ner rotsakerna och låt marinera ca 10 minuter. (Hit kan rotsakerna förberedas redan dagen innan. Täck med plastfolie och ställ i kylskåp.)
2. Bred ut rotsakerna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Rosta i mitten av
ugnen ca 20 minuter. Rör om 1-2 gånger under tiden. Servera med yoghurt.
(Med inspiration från "baji", indisk rotsaksgryta)
Det går snabbt och lätt att rosta rotsakerna i ugn.