Rostbiff

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
10 - 12portioner
- 3kgRostbiff
- grönpeppar
- svartpeppar
- vitpeppar
- rosépeppar
- salt
- 4dlolja
- 1dltomatpure
- 2msksambal oelek
- 1mskworchestersås
Så lagar du
Gnid in rostbiffen med en pepparmix av:
grönpeppar, svartpeppar, vitpeppar, rosépeppar och salt.
Häll därefter på en marinad av:
4dl olja
1dl tomatpure
2 msk sambal oelek
1 msk worchestersås
Låt rostbiffen vila i kylen över natten
Dagen därpå, bryn rostbiffen runt om i olja i en het stekpanna. Cirka 10 minuter eller tills rostbiffen fått färg runt om.
Lägg över rostbiffen i en ugnsfast form och in i ugnen cirka 1 timme i 180 grader för en 3 kg rostbiff. (Har du köttermometer så är rostbiffen färdig vid 70-75 grader beroende på hur röd du vill ha den.)
Låt svalna och skär upp i tunna skivor.