Rostbiff

Rostbiff

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Ingredienser

    10 - 12portioner

    • 3kg
      Rostbiff
    • grönpeppar
    • svartpeppar
    • vitpeppar
    • rosépeppar
    • salt
    • 4dl
      olja
    • 1dl
      tomatpure
    • 2msk
      sambal oelek
    • 1msk
      worchestersås

    Så lagar du

    Gnid in rostbiffen med en pepparmix av:

    grönpeppar, svartpeppar, vitpeppar, rosépeppar och salt.

    Häll därefter på en marinad av:

    4dl olja

    1dl tomatpure

    2 msk sambal oelek

    1 msk worchestersås

    Låt rostbiffen vila i kylen över natten

    Dagen därpå, bryn rostbiffen runt om i olja i en het stekpanna. Cirka 10 minuter eller tills rostbiffen fått färg runt om.

    Lägg över rostbiffen i en ugnsfast form och in i ugnen cirka 1 timme i 180 grader för en 3 kg rostbiff. (Har du köttermometer så är rostbiffen färdig vid 70-75 grader beroende på hur röd du vill ha den.)

    Låt svalna och skär upp i tunna skivor.

    Dela det här receptet med dina vänner!