Rostbiff med selleri, remoulade och krutonger

Publicerat:
2016-05-10Tillagningstid:
Fräsch och matig sallad med fina smaker. Lägg upp på fat eller i portionsskålar. Hemlagade krutonger är överlägset godast, men har du bråttom funkar köpta.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 250grosastekt rostbiff i skivor
- 200grotselleri
- 1stliten purjolök
- nymalen svartpeppar
Krutonger
- 2-3skiva(or)bondbröd, gärna surdeg
- 1mskrapsolja
- 1nypa(or)salt
Remoulad
- 1dlmajonnäs
- 1dlcrème fraiche, 34 %
- 4mskbostongurka eller hackad ättiksgurka
- 2-3mskhackad kapris
- 3mskhackad färsk persilja
- Ev. 1tsktorkad dragon
- ½tsksalt
Servering
- ett par nävar blandad sallad
Så lagar du
1. Börja med krutongerna. Sätt ugnen på 180°. Riv brödet i smulor, vänd runt dem i olja och lite salt. Rosta krutongerna gyllene och knapriga mitt i ugnen 10-15 min. Ta ut och låt svalna.
2. Skala rotsellerin och tärna den i 1-cm bitar. Koka dem nätt mjuka i saltat vatten, 4-5 minuter. Häll av och spola dem under kallt vatten så de svalnar.
3. Blanda alla ingredienser till remouladen.
4. Strimla rostbiffen grovt och purjon fint. Vänd ner rostbiff, selleri och purjo i såsen, smaka av med peppar. Hit kan du förbereda, låt stå svalt.
Servering:
Blanda rostbiffröran med sallad. Lägg upp på fat eller i skålar, strö över krutonger och servera.