Rostbiff med selleri, remoulade och krutonger

Rostbiff med selleri i glas.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fräsch och matig sallad med fina smaker. Lägg upp på fat eller i portionsskålar. Hemlagade krutonger är överlägset godast, men har du bråttom funkar köpta.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 250g
    rosastekt rostbiff i skivor
  • 200g
    rotselleri
  • 1st
    liten purjolök
  • nymalen svartpeppar

Krutonger

  • 2-3skiva(or)
    bondbröd, gärna surdeg
  • 1msk
    rapsolja
  • 1nypa(or)
    salt

Remoulad

  • 1dl
    majonnäs
  • 1dl
    crème fraiche, 34 %
  • 4msk
    bostongurka eller hackad ättiksgurka
  • 2-3msk
    hackad kapris
  • 3msk
    hackad färsk persilja
  • Ev. 1tsk
    torkad dragon
  • ½tsk
    salt

Servering

  • ett par nävar blandad sallad

Så lagar du

1. Börja med krutongerna. Sätt ugnen på 180°. Riv brödet i smulor, vänd runt dem i olja och lite salt. Rosta krutongerna gyllene och knapriga mitt i ugnen 10-15 min. Ta ut och låt svalna.

2. Skala rotsellerin och tärna den i 1-cm bitar. Koka dem nätt mjuka i saltat vatten, 4-5 minuter. Häll av och spola dem under kallt vatten så de svalnar.

3. Blanda alla ingredienser till remouladen.

4. Strimla rostbiffen grovt och purjon fint. Vänd ner rostbiff, selleri och purjo i såsen, smaka av med peppar. Hit kan du förbereda, låt stå svalt.

Servering:

Blanda rostbiffröran med sallad. Lägg upp på fat eller i skålar, strö över krutonger och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!