Ingredienser
4 - 6portioner
- 3stmorötter, ca 350 g
- 1bit(ar)rotselleri, ca 350 g
- 1bit(ar)kålrot, ca 350 g
- 1stliten squash, ca 350 g
- 2 dlcrème fraiche
- 4msksöt och stark grovkornig senap
salt och peppar
Tillbehör:
- 4stbratwurst eller annan kryddig korv
kokt potatis
Så lagar du
Ett gott tillbehör till olika sorters korvar eller en grillad köttbit.
1. Skala och tärna rotfrukterna. Halvera och kärna ur squashen och skär den i tärningar. Koka rotfrukterna ca 5 minuter i saltat vatten och lägg sedan i squashtärningarna och låt dem cirka 1 minut. Slå av vattnet och låt rinna av väl.
2. Koka upp crème fraiche och senap och blanda ner rotfrukerna. Koka någon minut tills rotfrukerna känns lagom mjuka. Smaka av med salt och peppar. Servera med stekt eller grillad korv eller biff.