Rotfruktschips och dipp

Publicerat:
2017-02-03Tillagningstid:
Visst är det enkelt att öppna en chipspåse och blanda en påse med färdig dippmix men – Varma chips! Och hemgjord, smakrik och spännande dipp som går att variera i det oändliga! Det är sant fredags- eller lördagsmys det.
Ingredienser
4portioner
Chips
- 250grotfrukter - potatis, sötpotatis, rödbetor eller palsternackor
- 2-3mskrapsolja
- kryddor - svartpeppar, paprikapulver, chili eller bbqkrydda
- flingsalt
Ras el hanoutdipp
- 2dlcréme fraiche
- ½mskras el hanout
- ½tsksalt
Tryffeldipp
- 2dlcréme fraiche
- ½dlriven parmesan
- 1nypa(or)salt
- några droppar tryffelolja
Så lagar du
Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till din eller dina dippsåser och ställ dem kallt.
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva rotfrukterna så tunt du kan, gärna med mandolin eller potatisskalare. Blanda med olja och lägg i ett lager på en plåt med bakplåtspapper.
3. Rosta i ugnen i 10 – 15 minuter eller tills de blivit krispiga.
4. Stäng av och öppna ugnen. Låt chipsen stå kvar i ugnen i ytterligare 5 - 10 minuter med öppen ugnslucka.
Servera chipsen varma med god dipp till.