Rotmos

Publicerat:
2021-10-13Tillagningstid:
Testa gärna att göra rotmos på kålrabbi eller pumpa – det ger en fräsch och lite sötare smak på ditt mos. Det brynta smöret ger en helt ny dimension och gör det till ett riktigt 2.0-mos.
Ingredienser
- 1-2litervatten
- 1tsksalt
- 100gpotatis
- 100gkålrot
- 100gsötpotatis
- 100gpumpa
- 100kålrabbi
- 2vitlöksklyftor
- 50glagrad hårdost, riven
- 1dlgrädde
- 100gbrynt smör
- salt, peppar och farinsocker, att smaka av med
Så lagar du
- Smält smöret och bryn det lätt i en stekpanna. Var försiktig så att det inte bränns. Håll sedan smöret ljummet.
- Skala och dela rotsakerna. Koka i saltat vatten på medeltemperatur.
- När rotsakerna har mjuknat silar du av vattnet.
- Mosa med en stamp. Häll i smöret och grädden. Vispa ihop och smaka av med salt, peppar och farinsocker.