Rotmos med kryddkokt fläsk

Publicerat:
2015-10-26Tillagningstid:
En svensk klassiker.
Ingredienser
4portioner
- 700gkålrot
- 400gmorötter
- 200gmandelpotatis
- 6stlagerblad
- 500gfläskkarré
- 4msksenap
- 5msksmör
- 2mskpersilja, hackad
- havssalt
Så lagar du
1. Salta karrén runt om och låt stå i 1 h i kyl.
2. Lägg karrén i en kastrull med lock. Täck med vatten och tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och timjan. Sjud i ugn under lock på 120 grader i 4 h.
3. Skala och grovtärna kålrot, morot och potatis. Koka kålrot och hälften av moroten i lättsaltat vatten och lite fläskbuljong. Koka potatis separat.
4. Vispa sönder avångad kålrot, morot och potatis med smör och lite fläskbuljong.
5. Skiva och koka övrig morot hastigt och blanda med senap och persilja.
6. Servera köttet skivat med kålrotsmos och morotsallad.