Rotsaker i grop

Publicerat:
2018-09-20Tillagningstid:
Rotsaker nedgrävda i en het grop i marken blir saftiga och söta. Vi använde potatis, morot, rotselleri och majrova, vilket blev fantastiskt gott med lite grillat kött till.
Ingredienser
4portioner
- 2kgrotfrukter, grövre storlek
- 2kvist(ar)timjan
- salt
- 200gsmör
- 3mskolivolja
Så lagar du
1. Gör upp eld i en rejäl grop i marken, cirka 50 cm djup. Rada i stenar av bastustensstorlek som får bli heta av elden i 3-4 timmar.
2. Skrubba rotfrukter rena och vik in i blöta tidningspapper med salt och timjan.
3. Avlägsna glöden ur gropen. Rada rotsakspaket i botten och lägg heta stenar på. Täck stenarna med blöta tidningspapper. Täck med sand.
4. Låt tillagas i minst 3 timmar, gärna mer.
5. Tag upp och mosa med smör och olivolja.