Rullar med rökt lax och gräslöksgremolata

Publicerat:
2017-01-27Tillagningstid:
Det klassiska tilltugget för extra stuns med aromatisk grön topping. Rullarna kan stå klara i kylen och bara skäras upp och toppas vid serveringen.
Ingredienser
4portioner
- 2bit(ar)mjukt tunnbröd
- 3-4mskcrème fraiche
- 150-200grökt lax i tunna skivor
Gremolata
- 1kruk(or)gräslök
- 2stcitroner, det rivna skalet
- 2mskrapsolja, gärna kallpressad
Så lagar du
1. Bred ett tunt lager crème fraiche över bröden. Täck med lax och rulla ihop från kortsidan. Slå in tät i folie och ställ kallt.
2. Finhacka gräslöken och blanda gräslöken med citronskal och olja.
3. Servering: Dela varje rulle i sex bitar, ställ på högkant (ev i muffinsform). Toppa med gremolata och servera.