Rullströmming på Eriks vis

Publicerat:
2020-12-21Tillagningstid:
Jag gillar att rulla min strömming med köttsidan utåt. Då får man ännu mer smak på själva strömmingen. Men du kan absolut rulla med skinnet utåt också.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 300gströmming
- 1tsksalt
- 1mskmirin
- 2mskmuscovadosocker
- 1mskriven pepparrot
- 2mskskaldjursfond
- 3dlkokosgrädde
- 1kruk(or)koriander
- 20gsjögräs att garnera med
Så lagar du
1. Salta strömmingen på båda sidor och rulla den med köttet utåt. Lägg i en ugnsform.
2. Blanda nu i en skål mirin, muskovadosocker, den rivna pepparroten, skaldjursfonden och kokosgrädden. Blanda ordentligt.
3. Häll blandningen över strömmingen och baka i ugnen på 175 grader i 15 min. Ta ut och låt svalna av.
4. Garnera med färsk koriander och sjögräs.