Ruska salata – krämig potatissallad

Publicerat:
2020-12-04Tillagningstid:
En krämig potatissallad som görs på många olika sätt runt om i världen och som är en given favorit i många kulturer på julbordet. Salladen kan varieras i det oändliga med allt från korv, kyckling, tonfisk, oliver, rotfrukter osv.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 2sthårdkokta ägg
- 2stmorötter
- 4stfasta potatisar
- ½strödlök
- 80gfrysta ärtor
- 3stsaltgurkor
- 1tskdijonsenap
- ½stcitron, saften
- 2dlmajonnäs
- salt & peppar
Så lagar du
1. Hacka morot och potatis i små tärningar, koka dem mjuka. Koka inte sönder dem. Koka även ärtorna. Sila av och låt allting rinna av ordentligt. Hacka saltgurkorna, lök och äggen i bitar.
2. Lägg i en bunke, pressa över citron, krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt och blanda sedan i majonnäs och dijonsenap. Blanda ordentligt utan att mosa sönder grönsakerna.
3. Smaka av och krydda eventuellt mer. Täck bunken och låt gärna stå i kylen en stund innan servering.