Ryttarkaka

Publicerat:
2016-07-07Tillagningstid:
Den här knäckiga godbiten kallas ibland ”falsk toscakaka”, och beskrivs bäst som en kladdkaka med kokostäcke.
Ingredienser
Chokladbotten
- 200gsmör
- 5dlströsocker
- 4ägg
- 3dlvetemjöl
- 1dlkakao
- 2tskvaniljsocker
- 1nypa(or)havssalt
Kolakokostäcke
- 100gsmör
- 2dlströsocker
- 1½dlljus sirap
- 1½dlvispgrädde
- 200gkokosflingor
- tskvalfritt: 1 tsk mald ingefära
Så lagar du
Chokladbotten
1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret, låt det svalna något. Rör ner socker och ägg.
2. Tillsätt resterande ingredienser, rör slätt och häll upp i en långpanna med på ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda 10 minuter mitt i ugnen. Gör under tiden kolakokostäcket.
Kokostosca
3. Smält smör, blanda ner socker, sirap och grädde. Koka 3-4 minuter. Tillsätt kokos och koka någon minut till.
4. Häll blandningen på chokladkakan, ställ tillbaka in i ugnen 10 minuter, eller tills kakan fått vacker färg och är lagom kladdig. Låt svalna och skär i rutor.
Tips:
Större bitar går bra att servera som dessert med bär och glass. Små bitar passar perfekt till fikat eller som enkel sötsak efter middagen.