Så stoppar du din egen korv

Hemstoppad korv med rosmarinkvistar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Du vet inte vad som finns i korv, förrän du stoppar den själv! Det är inte så svårt som man kan tro att stoppa sin egen korv och efter att ha smakat det här receptet kommer du aldrig vilja äta något annat.

Ingredienser

  • 750g
    fläskkarré
  • 250g
    urbenat revben
  • 22g
    salt
  • 3g
    svartpeppar, malen
  • 10g
    vitlök, finhackad
  • 1msk
    laksaört (vietnamesisk koriander)
  • ½msk
    rosmarin, finhackad
  • 1msk
    dragon, finhackad
  • tarmar för korvtillverkning

Verktyg

  • köksmaskin med köttkvarn och korvhorn

Så lagar du

1. Mal köttet i köttkvarnen, använd den grövsta inställningen. Du kan också använda färdigmalet kött. Det är viktigt att det finns en del fett och späck i köttet du använder.

2. Mortla örter, vitlök och kryddor eller finhacka dem.

3. Använd plasthandskar och massera in i färsen.

4. Fyll maskinen med köttmassa, trä en tarm på korvhornet och tryck försiktigt ut massan.

5. Tillaga gärna korven på grillen, stick då ett par hål i tarmen så att korven inte spricker.

Tips

Korvarna ska gärna vila i kylskåp i minst en timme innan de tillagas eftersom kryddorna då får möjlighet att tränga in i köttet. Servera gärna med en god sallad och ugnsrostad potatis med olivolja, rosmarin och havssalt.

Dela det här receptet med dina vänner!