Så stoppar du din egen korv

Publicerat:
2019-06-18Tillagningstid:
Du vet inte vad som finns i korv, förrän du stoppar den själv! Det är inte så svårt som man kan tro att stoppa sin egen korv och efter att ha smakat det här receptet kommer du aldrig vilja äta något annat.
Ingredienser
- 750gfläskkarré
- 250gurbenat revben
- 22gsalt
- 3gsvartpeppar, malen
- 10gvitlök, finhackad
- 1msklaksaört (vietnamesisk koriander)
- ½mskrosmarin, finhackad
- 1mskdragon, finhackad
- tarmar för korvtillverkning
Verktyg
- köksmaskin med köttkvarn och korvhorn
Så lagar du
1. Mal köttet i köttkvarnen, använd den grövsta inställningen. Du kan också använda färdigmalet kött. Det är viktigt att det finns en del fett och späck i köttet du använder.
2. Mortla örter, vitlök och kryddor eller finhacka dem.
3. Använd plasthandskar och massera in i färsen.
4. Fyll maskinen med köttmassa, trä en tarm på korvhornet och tryck försiktigt ut massan.
5. Tillaga gärna korven på grillen, stick då ett par hål i tarmen så att korven inte spricker.
Tips
Korvarna ska gärna vila i kylskåp i minst en timme innan de tillagas eftersom kryddorna då får möjlighet att tränga in i köttet. Servera gärna med en god sallad och ugnsrostad potatis med olivolja, rosmarin och havssalt.